Η «πρεμιέρα» των εχθροπραξιών φαίνεται ότι νωρίς –νωρίς έρχεται από τον δεξιό χώρο και δη από την ομάδα Καραφωτιά που έμεινε μετέωρη μετά τα ατυχή γι`αυτήν, αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών…Η πληροφορία, που δεν επιβεβαιώνεται επισήμως αλλά σίγουρα ξεχωρίζει και έχει πραγματική βάση, είναι ότι ο πρώην δήμαρχος Απόστολος Καραφωτιάς εντός των ημερών θα σημάνει «προσκλητήριο» στους ανθρώπους που τον στήριξαν στην δημαρχιακή του πορεία με το απλοϊκό και συνάμα ουσιαστικό ερώτημα: «Τι θα κάνουμε στις ερχόμενες εκλογές».

Η διαρροή της επικείμενης συνάντησης έχει σαφή στόχο τη δεδομένη στιγμή, αφού στην ουσία η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον πρώην δήμαρχο να επιχειρεί και πάλι να παίξει ενεργό ρόλο από το παρασκήνιο, όπως και στις προηγούμενες εκλογές που στην ουσία δημιούργησε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου θέλοντας να «χτυπήσει» κάθε κίνηση που είχε μέχρι τότε εκδηλωθεί κι αφού στον ίδιο δεν του έβγαιναν τα «χαρτιά» και παρότι εν ενεργεία δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα.

Βεβαίως το σκηνικό τώρα είναι εντελώς διαφορετικό και χωρίς το μηχανισμό και την επιρροή που είχε ως εν ενεργεία δήμαρχος οι κινήσεις του περιορίζονται και η προφανής «βιασύνη» έχει εύκολη ερμηνεία, μένει μόνο να αποδειχθεί από τα γεγονότα. Ίσως να μην είναι «έκπληξη» δηλαδή η στάση του, δεδομένου ότι στις προηγούμενες εκλογές βγήκε ανοιχτά υπέρ του Καλογερόπουλου τη δεύτερη Κυριακή μετά την αποτυχία της κίνησης που είχε δημιουργήσει στο πρόσωπο του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου.

…Δεν δίνει ρόλο στην ομάδα

Οι κινήσεις άλλωστε τεσσάρων πέντε πρώην αντιδημάρχων δεν φαίνεται να έχουν την έγκρισή του και η κινητικότητά τους για να δημιουργήσουν ένα πρωτογενές κύτταρο που θα έβαζε τις βάσεις για ένα νέο συνδυασμό δεν φαίνεται να είχαν την έγκρισή του. Εάν πράγματι αυτό επαληθευτεί τότε δημιουργείται ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο και για τις διερευνητικές επαφές του πρώην αντιδημάρχου του, Χρήστου Γούτου.

Διερευνητικές από τον Γούτο για να ηγηθεί ο ίδιος νέου σχήματος

Χωρίς να μασάει τα λόγια του ο πρώην αντιδήμαρχος ερωτηθείς από τον «Ημ» απάντησε ότι πράγματι έχει κάνει κάποιες επαφές και βρίσκεται σε στάδιο συζητήσεων προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο «σχήμα» στα δημοτικά με επικεφαλής τον ίδιο.

Παρότι είναι λίγο –πολύ γνωστά τα πρόσωπα που ο Χρήστος Γούτος θεωρεί ότι θα έχει στο πλευρό του δεν είναι προς το παρόν τίποτα ανακοινώσιμο, με τον ίδιο να δηλώνει χθες στον «Ημ» πως: «κάποια πρόσωπα με τα οποία έχουμε δουλέψει μαζί επί θητείας μου στο δήμο Αιγίου, είναι αυτά που αποτελούν τη «μαγιά» για μια νέα κίνηση. Ωστόσο είμαστε νέοι άνθρωποι, δεν στοχεύουμε στο πώς θα κατακτήσουμε κάποια καρέκλα και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει κάτι καλό για τον τόπο. Βρισκόμαστε στο στάδιο των συζητήσεων και ο χρόνος θα δείξει τι τελικά θα βγει από τις συζητήσεις αυτές». Βεβαίως ο Χρ.Γούτος είναι σαφής όσον αφορά το προσωπικό του ενδιαφέρον να ηγηθεί αυτής της νέας κίνησης.

Επίθεση με στόχο την «αποδόμηση» Θεοδωρακόπουλου από τον Περικλή Παπαγιαννακόπουλο

Για τα πρόσωπα που καταγράφουν έντονη κινητικότητα αυτή τη περίοδο, πρωταρχικός στόχος θα είναι η προσπάθεια «αποδήμησης» του σημερινού δημάρχου Αιγιαλείας Στάθη Θεοδωρακόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό τη «σκυτάλη» παίρνει ο πρώην αντιδήμαρχος Περικλής Παπαγιαννακόπουλος που με χθεσινές δηλώσεις του στον «Ημ» τονίζει δηκτικά ότι… «ο Στάθης ηγήθηκε ψηφοδελτίου άλλου χώρου», υπερασπιζόμενος παράλληλα την θητεία Καραφωτιά όπου και ο ίδιος ήταν σύμβουλος και αντιδήμαρχος.

«Σύμβουλοι με υψηλή σταυροδοσία στο συνδυασμό του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, στο συνδυασμό Καλογερόπουλου αλλά και στον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου ήσαν μεταξύ αυτών που στελέχωναν την ομάδα Καραφωτία την οποία λοιδορεί σήμερα ο κ΄. Θεοδωρακόπουλος και είναι αυτή η ομάδα που τον κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές. Ας μην υποτιμά λοιπόν την… ομάδα Καραφωτιά» σχολιάζει μεταξύ άλλων ο πρώην αντιδήμαρχος που επιτίθεται στο Στ. Θεοδωρακόπουλο για όσα δήλωσε στην συνέντευξή του στον «Ημ» την περ. Δευτερα, λέγοντας: «Για ποιά χρηστή διοίκηση μιλάει όταν ο ίδιος έχει επτά συμβούλους σε έμμισθες θέσεις; Όσον αφορά δε τις αναφορές στη ΔΕΠΑ και τα υπονοούμενα που αφήνει, έπρεπε να ξέρει ότι υπάρχει πόρισμα της ΕΔΕ που δεν αποδίδει καμιά ευθύνη για τίποτα στη ΔΕΠΑ».

Επίσης ο κ΄. Παπαγιαννακόπουλος αναφερόμενος στην θητεία Καραφωτιά σχολιάζει: «ίσως να μην ήταν η ιδανικότερη αλλά όχι μόνο δεν κατάστρεψε, αλλά παρήγαγε έργο που φοβάμαι ότι η θητεία Θεοδωρακόπουλου δεν θα επιτελέσει. Να θυμίσω την αποπεράτωση του Παναγιωτοπουλέικου, την κατασκευή πλατείας και πολύκεντρου στην Μυρτιά;, την ανάπλαση των Υψηλών Αλωνίων; Την ασφαλτόστρωση και τις παρεμβάσεις στην Αλυκή; τις παρεμβάσεις με έργα αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ για τα χωριά μας;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απ`όλα τα παραπάνω που καταγράφηκαν από τον «Ημ» είναι προφανές ότι τα δημοτικά της Αιγιάλειας εισέρχονται πλέον σε προεκλογική τροχιά, ίσως πολύ νωρίτερα απ`οποιονδήποτε άλλο δήμο στη χώρα και είναι βέβαιο ότι θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον…