Δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τετάρτη (31 Οκτωβρίου) δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ συγκάλεσε έκτακτο Εurogroup στις 8 Νοεμβρίου στο οποίο θα συζητηθεί η τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν στις 12 Νοεμβρίου και διεμήνυσε εκ νέου ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, αυτό δεν θα συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη δήλωση ότι η Γαλλία θα περιμένει την έκθεση της τρόικας για να βρεθεί βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, προέβη ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η Ισπανία και η Ιταλία στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, επισήμαναν από την πλευρά τους τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, μετά τη συνάντησή του με τον ιταλό ομόλογο του Μάριο Μόντι.

Πάντως, σύμφωνα με την Deutsche Welle, στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να εξετασθούν διεξοδικά όλα τα ανοικτά ζητήματα του ελληνικού «πακέτου», παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.