Οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις είναι αυτές που τελικά θα δώσουν την απάντηση για τα αίτια του θανάτου του 33χρονου αιγιώτη Γιώργου Μιχαλακόπουλου, που έχασε τη ζωή του την Τρίτη το μεσημέρι νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου είχε μεταφερθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας σε άσχημη κατάσταση, μετά από την αστυνομική επιχείρηση μεταφοράς του για ακούσια νοσηλεία στην ψυχιατρική κλινική του ίδιου νοσοκομείου. Η κηδεία του νεαρού τελείται το Σάββατο στις 11.30 π.μ. στον παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγίου, στη γειτονιά του, ενώ μία ώρα νωρίτερα η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία.

Προς το παρόν, λοιπόν, το παιδί κηδεύεται με το θάνατό του να έχει επέλθει “από αδιευκρίνιστα αίτια”, ενώ από τον ιατροδικαστή θα ελεγχθεί εξονυχιστικά αν τελικά υπήρξε ευθύνη των αστυνομικών του Τμήματος Αιγίου, που πήγαν στο σπίτι του το μεσημέρι της Δευτέρας για να τον μεταφέρουν στην ψυχιατρική κλινική, κατόπιν εισαγγελικής διαταγής και εφόσον είχαν προσέλθει στον αρμόδιο εισαγγελέα οι γονείς του για να το ζητήσουν.

Τονίζεται πως οι δύο αδελφές του νεαρού προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου το πρωί της Τρίτης, πριν πεθάνει ο αδελφός τους, και κατέθεσαν μήνυση κατά των δύο αστυνομικών που ανέλαβαν τη μεταφορά του, κατηγορώντας τους για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών κατά του 33χρονου. Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, αρνούνται πως χτύπησαν το παιδί, αναφέροντας πως στη θέα τους ο νεαρός βγήκε εκτός εαυτού, προκαλώντας τελικά κακό στον εαυτό του.

Η όλη υπόθεση, που πραγματικά έχει προκαλέσει θλίψη αλλά και πολλά ερωτηματικά, είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στο Αίγιο όπου το παιδί γεννήθηκε και μεγάλωσε, σε μια οικογένεια γνωστή και αγαπητή στον τόπο, ενώ ως γνωστόν ήταν και ενεργό μέλος του αιγιώτικου προσκοπισμού επί σειρά ετών.
πηγή:filodimos.gr