Tην Πέμπτη το απόγευμα, λίγο πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη Ρώμη όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων με στόχο να “κλειδώσει” το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Μετά τη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Ρώμη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον κ. Μόντι αλλά και τον Πάπα Βενέδικτο ΧVI, την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα. Ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση «τρέχει» ώστε το πακέτο να έχει κλείσει οριστικά έως την Κυριακή το βράδυ με στόχο αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι νομικές επεξεργασίες και να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

«Δεν γνωρίζω για μέτρα που αφορούν στο υπουργείο Εργασίας άνω των 4,8 με 5 δισ.» δήλωσε αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης που συμμετείχε στη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση των δύο υπουργών με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, απ΄ όπου εξερχόμενος εξέφρασε την ελπίδα μέχρι την Κυριακή να έχει κλείσει το νέο πακέτο μέτρων, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε πλέον πολύ χρόνο στη διάθεσή μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα αξιώνει να προέλθουν τα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 11,5 του πακέτου από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

“Δύσκολες” χαρακτήρισε νωρίτερα την Τρίτη ο κ. Στουρνάρας τις συνομιλίες με την τρόικα, κατά την ομιλία του στο ελληνοκινεζικό επιμελητήριο.

«Αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», ανέφερε στο μεταξύ ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

skai.gr