Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα της “Αναγέννησης” στην Ακράτα, η προγραμματισμένη συγκέντρωση αιρετών και κατοίκων των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας, με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος με αίτημα τη δημιουργία νέου Καλλικρατικού Δήμου Ανατολικής Αιγιαλείας και την απόσχιση από τον μητροπολιτικό Δήμο Αιγιαλείας, κάτι που εξάλλου επιθυμούν από την πρώτη διαβούλευση για τη δημιουργία του “Καλλικράτη”, που τελικά δεν ευόδωσε. Το κοινό αυτό ψήφισμα, ουσιαστικά εκθέτει τους λόγους για τους οποίους η τοπική κοινωνία επιθυμεί την απόσχισή της από τη “Δύση” και τη δημιουργία ενός ξεχωριστού δήμου, που θα αποτελείται από τις τρεις δημοτικές ενότητες της Ανατολικής Αιγιαλείας.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η περιοχή υστερεί από οποιαδήποτε παρέμβαση εκ μέρους της δημοτικής αρχής, που θα βελτίωνε την καθημερινότητα των κατοίκων, πλην των εισπρακτικών μέτρων, όπως ειπώθηκε. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε η άνοδος όλων των δημοτικών τελών χωρίς να υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη για τους κατοίκους, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, μιλώντας για στυγνή εγκατάλειψή τους, ακόμα και αναφορικά με βασικά έργα όπως η οδοποιία, η έλλειψη προσωπικού στις δημοτικές υπηρεσίες κ.α. Σημειώνεται πως από τη σύσκεψη, ως αναμενόμενο, απουσίαζαν οι αντιδήμαρχοι Διακοπτού και Ανατολικής Αιγιαλείας.

Το ψήφισμα που διαμορφώθηκε και υπεγράφη από τους τοπικούς φορείς, θα αποσταλεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην αρμόδια Επιτροπή Διαβούλευσης που διαμορφώνει το βελτιωμένο νομοσχέδιο “Καλλικράτης 2” και που εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας επιπλέον δήμων στη χώρα, όπως και διατάξεις που διορθώνουν αρκετές αβλεψίες και παραλείψεις του αρχικού “Καλλικράτη”. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προτάσεων προς την επιτροπή λήγει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα συζητηθούν και θα προκύψει το νέο νομοσχέδιο.

Από την κουβέντα, πάντως, δεν απουσίασαν τα διόλου κολακευτικά λόγια για το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος το ίδιο πρωί μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ, μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Καλλικρατικός Δήμος κληρονόμησε διαφθορά και χρέη από την Ανατολική Αιγιάλεια και πως η κίνηση αυτή κρύβει πολιτικές φιλοδοξίες κάποιων που επιθυμούν να εκλεγούν δήμαρχοι.

πηγή:filodimos.gr