Μια πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση φωτιστικών γλυπτών, όπως την ονομάζει ο ίδιος ο δημιουργός τους Γιάννης Κωσταράς, ανάβει τα λαμπιόνια της κάθε βράδυ στον δημοτικό κήπο Ζ.Πηγής & Μιχαλοπούλου και μαγνητίζει τα βλέμματα μικρών αλλά και μεγάλων με παιδική ψυχή και φαντασία.Πρόκειται για χειροποίητα φωτιστικά εσωτερικού & εξωτερικού χώρου που προορίζονται για διακόσμηση κήπων, καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, ξενοδοχεία αλλά και ιδιωτικούς οικιακούς χώρους.

Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Το λιμάνι της καρδιάς μας-γιορτές κάτω πόλης» 16- 19 Αυγούστου που διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας σε συνεργασία με τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιάλειας υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιάλειας.

Ο Γιάννης Κωσταράς από τη Μανάγουλη Φωκίδας είναι φιλόλογος με διδακτική πείρα στην Ελλάδα και τη Σουηδία. Παράλληλα ασχολείται με το θέατρο καθώς έχει ανεβάσει γνωστά θεατρικά έργα σε συνεργασία με τους μαθητές του, έχει δραματοποιήσει το Πλατύ ποτάμι του Γ.Μπεράτη, Το χριστόψωμο του Αλ.Παπαδιαμάντη, Το χρονικό των τριών ημερών της Κ.Μητροπούλου. Έχει επίσης εκδώσει δικά του θεατρικά έργα για παιδιά κει νέους από τις εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ.

 

 

 

«Το λιμάνι της καρδιάς μας»πλημμύρισε την παραλία Αιγίου

 

«ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» σκόρπισε αισιοδοξία και κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων που κυριολεκτικά πλημμύρισαν την παραλία Αιγίου την 3η ημέρα των εκδηλώσεων.

Από το πρωί του Σαββάτου το λιμάνι «κυλούσε» στους 4 τροχούς αφού πολλά ήσαν τα αυτοκίνητα -ιστορικά, αγωνιστικά και 4Χ4- που κατέφθασαν προκειμένου να εκτεθούν και να εντυπωσιάσουν. Η έκθεση συνεχίζεται και την Κυριακή μέχρι το βράδυ που ολοκληρώνονται οι γιορτές κάτω πόλης με μεγάλη σπονδυλωτή συναυλία.

Τη βόλτα τους στη θάλασσα έκαναν την ώρα της δύσης του ήλιου τα ιστιοπλοϊκά σκάφη του ΙΝΟΑ και τα ψαροκάικα του Αλιευτικού Συλλόγου Αιγιάλειας ζωγραφίζοντας τον ουρανό με βεγγακικά και καπνογόνα.

 

Παράλληλα συνεχίστηκαν με ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα η έκθεση Φωτογραφίας, η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Ζαντέ, η έκθεση πόστερ της UNESCO για τα μνημεία της Σλοβακίας, η έκθεση φωτιστικών γλυπτών του Γιάννη Κωσταρά και η έκθεση προϊόντων.

 

Τις εκδηλώσεις «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ-γιορτές κάτω πολης» 16-19 Αυγούστου διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας σε συνεργασία με τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιάλειας υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιάλειας.
ΧΟΡΗΓΟΙ εκδηλώσεων:

ΑΛΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Φωτοβολταϊκά Συστήματα

KARLOS enterprises

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

«Θάλασσα Ήχων»

Το πρωί της Κυριακής στις 11.00 στο διατηρητέο Φωτόπουλου στην παραλία Αιγίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα για το λιμάνι Αιγίου «όψεις & απόψεις ενός λιμανιού» όπου κατατέθηκαν ουσιαστικές προτάσεις από τους ομιλητές : Νίκο Μουρίκη (Αρχιτέκτονα), Γεώργιο Τσομή (Επ.Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας ΔΠΘ), Φαίδωνα Κουνινιώτη (Πρόεδρο ΔΣ Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας), Χρυσούλα Χρηστιά (Γεωπόνο Δήμου Αιγιαλείας & υποψήφια διδάκτορα τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών) και Michael Seibel (σκηνοθέτη θεάτρου & όπερας-καθηγητή υποκριτικής). Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε προβολή της ταινίας μικρού μήκους της Αλεξάνδρας Σκαρτσίλα «Paper boat» με πρωταγωνίστρια την Αντωνία Παπαχριστοδουλοπούλου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και με σκηνικό τη θάλασσα και τις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές απλώθηκε μια «Θάλασσα Ήχων», μια σπονδυλωτή συναυλία με …..θέα θάλασσα και συμμετέχοντες τους: Les notes noires, Iron Heart & Γεωργία Θανοπούλου με τους Β.Σκανδάμη, Τ.Μπατάλη, Δ.Αργυρόπουλο, Χρ.Βασιλείου.

 

Παράλληλα συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν η έκθεση Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, η έκθεση Φωτογραφίας, η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Ζαντέ, η έκθεση πόστερ της UNESCO για τα μνημεία της Σλοβακίας, η έκθεση φωτιστικών γλυπτών του Γιάννη Κωσταρά.

 

Τις εκδηλώσεις «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ-γιορτές κάτω πόλης» 16-19 Αυγούστου διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας σε συνεργασία με τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιάλειας υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιάλειας.
ΧΟΡΗΓΟΙ εκδηλώσεων:

ΑΛΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Φωτοβολταϊκά Συστήματα

KARLOS enterprises

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ