Τον Σεπτέμβριο εγκαινιάζεται το νέο σπίτι του  «Χαμόγελου του Παιδίου» στο Αίγιο –προσφορά της Ισαβέλλας Αρβανίτη το οίκημαΣτο Αίγιο θα φτάσει η μεγάλη προσπάθεια του «Χαμόγελου του Παιδιού» καθώς σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει στην περιοχή ένα από τα σπίτια που φιλοξενούν παιδιά.

Μιλώντας στον «Ημ.» ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην  ελπίδα που θα φέρουν τόσο στην Αιγιάλεια όσο και στο Αγρίνιο τα δύο νέα σπίτια που πρόκειται να δημιουργηθούν σύντομα για να φιλοξενήσουν εξήντα περίπου παιδιά.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
«Η προσπάθεια για να σώσουμε τα παιδιά συνεχίζεται και τώρα φτάνει και στο Αίγιο. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν πολύτιμη η συνδρομή της κας Ισαβέλλας Αρβανίτη με την παραχώρηση του σπιτιού, στο οποίο θα βρουν στέγη σαράντα περίπου παιδιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.
Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» τόνισε στον «Ημ.» πως «στόχος μας είναι να κάνουμε σωστούς ανθρώπους, ήδη φέτος πέντε παιδιά μας πέρασαν στο Πανεπιστήμιο, άλλα παντρεύτηκαν και σε λίγες μέρες μια κοπέλα που φιλοξενούσαμε πρόκειται να γεννήσει. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να παρέχουμε ασφάλεια και θαλπωρή στα παιδιά που σε κάποια στιγμή της ζωής τους ήρθαν αντιμέτωπα με κάποια δυσκολία.»
Αναφερόμενος στη δημιουργία του σπιτιού στο Αίγιο ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Τα σπίτια του «Χαμόγελου» είναι μια δομή που δεν μπορούμε να τη ρισκάρουμε. Έχουμε υποσχεθεί σε αυτά τα παιδιά πως όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε δεν θα τα αφήσουμε ποτέ. Ακόμα και αν φτάσουμε κάποια μέρα στο σημείο μηδέν θα είμαστε δίπλα τους. Για τον τρόπο αυτό αναζητούμε τρόπους και δυνατότητες για να λειτουργήσουν αυτά τα σπίτια.»

Στην Τέμενη βρίσκεται το Σπίτι του Χαμόγελου
Η παραχώρηση του οικήματος έγινε από την Ισαβέλλα Αρβανίτη. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε ένα οίκημα που αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα κτήρια. Ένα κεντρικό κτήριο, ένα που θα φιλοξενεί τα μικρά παιδιά, ένα για τα κορίτσια και ένα για τα αγόρια. Το σπίτι που βρίσκεται στην Τέμενη Αιγίου είναι σχεδόν έτοιμο και η επίσημη παράδοση αναμένεται να γίνει το Σεπτέμβριο. Ήδη τα άτομα του «Χαμόγελου» που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι στην αναζήτηση εξεύρεσης πόρων αλλά και εθελοντών. Στις επόμενες μέρες μάλιστα πρόκειται να γίνουν και επαφές με τοπικούς φορείς για την ενίσχυση της προσπάθειας.

Δεκαπέντε νέες θέσεις εργασίας
Με τη λειτουργία του σπιτιού στο Αίγιο, που θα φιλοξενηθούν σαράντα περίπου παιδιά, θα δημιουργηθούν και περίπου δεκαπέντε νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και οδηγούς και καθαρίστριες, άτομα δηλαδή που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του σπιτιού και τη διαβίωση των παιδιών.

Αθ.Σαϊτη