Το χρόνιο πλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Πανοράματος συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ύστερα από αίτημα των κατοίκων. 

Αρκετοί ήταν μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής που από πολύ νωρίς είχαν φτάσει στην αίθουσα συνεδριάσεων για να μπορέσουν να δώσουν μια λύση στο καθημερινό όπως οι ίδιοι χαρακτήρισαν πρόβλημα έλλειψης νερού. Εκπρόσωπος των κατοίκων μάλιστα αναλύοντας το πρόβλημα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε: «το πρόβλημα είναι καθημερινό καθώς αντιμετωπίζουμε συνεχόμενες διακοπές νερού.. ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο. Ο πρώην δήμος Συμπολιτείας ήταν ενήμερος, τώρα η κατάσταση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Θέλουμε ένα κονδύλι για το νερό. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Δε δεχόμαστε καμία δικαιολογία και αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας θα προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες…»
Από τη δημοτική αρχή ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πως είναι απαράδεκτο να μην έχει ο οικισμός νερό. Μάλιστα ο κ. Κωνσταντίνου έκανε λόγο για απαρχαιωμένο δίκτυο και τόνισε πως νερό υπάρχει στην περιοχή ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το δίκτυο στη συγκεκριμένη περιοχή, αν υπάρξει πίεση για να διοχετευτεί το νερό τότε οι σωλήνες δε θα αντέξουν. Ο Δ.Καλογερόπουλος από την πλευρά του ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή τουλάχιστον στο 70% του δικτύου για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Ο Στ. Θεοδωρακόπουλος αναγνωρίζοντας τόσο τη σοβαρότητα του θέματος όσο και το μέγεθος του προβλήματος δεσμεύτηκε πως η δημ. αρχή θα προσπαθήσει είτε μέσω προγραμμάτων είτε με κάθε άλλο δυνατό τρόπο να δώσει λύση ώστε να πάψουν οι κάτοικοι να ζουν χωρίς νερό.
Ωστόσο με το τέλος της συζήτησης του θέματος οι κάτοικοι αν και αποχώρησαν από την αίθουσα δεν έδειχναν ικανοποιημένοι από την απάντηση που πήραν από το δημοτικό συμβούλιο και ήδη έκαναν λόγο για τις επόμενες κινήσεις τους. Εκείνο μάλιστα που φέρεται ότι θα αποφασίσουν είναι να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημά τους και ο οικισμός τους να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ύδρευση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συζήτηση του εν λόγω θέματος έγινε όταν από την περασμένη εβδομάδα έχει παρουσιαστεί πρόβλημα σε μια από τις τρεις γεωτρήσεις της τοπικής κοινότητας Ροδοδάφνης από τις οποίες υδρεύεται και η τοπική Κοινότητα Πανοράματος της οποίας χάλασε το μοτέρ.
Για το λόγο αυτό η δημ. αρχή έχει κάνει έκκληση ώστε οι κάτοικοι να περιορίσουν όσο μπορούν την κατανάλωση για αρδευτικούς λόγους ώστε να υπάρχει νερό για την ύδρευση.

Της Αθηνά Σαϊτη