Συμφωνήθηκε κοινό πλαίσιο δράσης για την Αχαϊκη μετά από τη σύσκεψη των προέδρων των τοπικών φορέων με το Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο «Οι θέσεις μας για τις συνεταιριστικές τράπεζες είναι ξεκάθαρες! Αποτελούν «πηγή ζωής» για την τοπική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συνεχίσουν το έργο τους…» με την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκλεισε το απόγευμα της Δευτέρας η επικοινωνία της Ντόρας Μπακογιάννη με την αντιπροσωπεία των προέδρων των τοπικών φορέων που συνεχίζουν τον αγώνα για την προστασία δανειοληπτών και μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας.

Ειδικότερα μετά την εντολή της προέδρου της ΔΗΣΥ στον υπεύθυνο επικοινωνίας του κόμματος και υποψήφιο βουλευτή Αχαϊας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, να προχωρήσει σε σειρά επαφών με τους προέδρους των τοπικών φορέων για τη δημιουργία ισχυρού «διαύλου» επικοινωνίας μέχρι να κερδηθεί η μάχη για την Αχαΐα, οι ενέργειες ήταν άμεσες. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ προέδρων και Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου στα γραφεία του Επιμελητηρίου όπου ο υποψήφιος βουλευτής ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος και προσωπικά της Ντόρας Μπακογιάννη, που είναι εναρμονισμένες με το αίτημα των Αχαιών επαγγελματιών, υπήρξε και απευθείας επικοινωνία με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ. Μέσω τηλεφώνου σε ανοιχτή ακρόαση, υπήρξε ένας ουσιαστικός διάλογος δεδομένου ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν απολύτως ενημερωμένη από τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους δανειολήπτες της Αχαϊκής και συμφωνήθηκε κοινό πλαίσιο δράσης με τους εκπροσώπους των φορέων της Αχαΐας.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος προχώρησε στην κάτωθι δήλωση -δέσμευση:

«Είναι σαφής η θέση της ΔΗΣΥ και της ίδιας της προέδρου για άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει λύση στο μείζον για την τοπική κοινωνία πρόβλημα, παράλληλα με σειρά ενεργειών προκειμένου να «παγώσει» κάθε ενέργεια ώστε να μην καταστούν ληξιπρόθεσμοι οι λογαριασμοί και άμεσα απαιτητά τα δάνεια όπως επιχειρείται.

Βασική προϋπόθεση άλλωστε για την επόμενη μέρα των εκλογών στην κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί είναι στη νομοθετική ρύθμιση που θα προωθεί για την διευκόλυνση των χιλιάδων δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών να υπάρξει Ειδική Διάταξη για τους δανειολήπτες της Αχαϊκής που θα επιτρέψει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους καθώς και την προστασία των μεριδιούχων.

-Η επαναοριοθέτηση του ύψους των οφειλών για τα ποσά που θα κληθούν τελικώς να καταβάλουν οι δανειολήπτες με παράλληλη παράταση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων είναι ο «λόγος τιμής» της Ντόρας Μπακογιάννη με τους χιλιάδες δανειολήπτες που σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε υποχρεώσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν».

*Στη σύσκεψη με τον κ΄.Τριανταφυλλόπουλο συμμετείχαν οι: Πλάτων Μαρλαφέκας (πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας), Γιώργος Κεπενός (πρόεδρος Ε.Ε. ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας), Παναγιώτης Σκέντζος (πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αχαϊας), Γιώργος Ρώρος (πρόεδρος Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας), Προσκυνητόπουλος Αντώνης και Βανταράκης Απόστολος (εκπρόσωποι προσωρινής διοίκησης Συλλόγου Δανειοληπτών και Μεριδιούχων Αχαϊκής Συν. Τράπεζας)