Ήταν λίγο μετά τις 9.30` χθες το πρωί όταν κατά τη διάρκεια μιας από τις καθιερωμένες διαδικασίες εκφόρτωσης πλοίου στο λιμάνι του Αιγίου, έσπασε το συρματόσχοινο του γερανού με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 55χρονος Γιώργος Γκουλεϊμάνης
Τραγική ειρωνεία… το καράβι είχε τριάντα κοντέινερς και το δυστύχημα σημειώθηκε κατά την εκφόρτωση του 29ου! Ωστόσο τα ερωτηματικά που εγείρονται όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες το συρματόσχοινο που κρατούσε ένα γάντζο περίπου επτά τόνων, κόπηκε σαν μια κλωστή…, είναι πολλά και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα από τις λιμενικές και όλες τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να δοθούν απαντήσεις.
Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Αιγίου κ΄.Νίκο Παπαδημητρίου οι δικαστικές αρχές ορίζουν πραγματογνώμονα που να διαθέτει τις ανάλογες γνώσεις ώστε να ελέγξει τον τόπο του δυστυχήματος και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη βρήκε τραγικό θάνατο ο 55χρονος λιμενεργάτης.
ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕ Ο ΓΑΤΖΟΣ
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και συνάδελφοι του άτυχου 55χρονου στον «Ημ» που βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος, είθισται όταν ξεφορτώνονται τα καράβια, επάνω στο κοντέινερ να βρίσκεται κάποιος εργάτης που στην ουσία «κουμαντάρει» το κοντέινερ που κατεβαίνει στο έδαφος.
Τα κοντέινερς στο πάνω μέρος έχουν ένα τετράγωνο πλαίσιο στο οποίο «κλειδώνει» ο γάντζος του γερανού που τα κατεβάζει και δίπλα σ`αυτό το σημείο βρισκόταν χθες ο Γιώργος Γκουλεϊμάνης όταν ξαφνικά, κι ενώ το 29ο κοντέινερ βρισκόταν στον αέρα, το συρματόσχοινο που κρατούσε τον γάντζο κόπηκε με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τον γάτζο που ζυγίζει πάνω από 6-7 τόνους, ενώ παράλληλα το κοντέινερ προσγειωνόταν απότομα στο έδαφος.
«Ο κρότος που έκανε το κοντέινερ που έπεσε στο έδαφος και ο γάντζος που το καταπλάκωσε ήταν πολύ μεγάλος. Αμέσως τρέξαμε να δούμε τι έχει γίνει… δυστυχώς δεν υπήρχε ελπίδα για τον Γιώργο» δηλώνει συντετριμμένος εργάτης που βρισκόταν λίγα μόλις μέτρα μακριά από το χώρο του δυστυχήματος.
Η είδηση του τραγικού θανάτου του 55χρονου λιμενεργάτη, έμπειρου χειριστή γερανού, έπεσε κεραυνός εν αιθρία στην κοινωνία του Αιγίου όπου ο Γιώργος Γκουλεϊμάνης ήταν γνωστός και αγαπητός. Πατέρας τριών παιδιών πάλευε καθημερινά για το μεροκάματο ωστόσο η μοίρα του έπαιξε σκληρό «παιχνίδι».
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 5.00 το απόγευμα στον Ι.Ν. Εισοδίων Αιγίου.

Δεσπ.Τριαντ.