Με εντολή Κώστα Σπηλιόπουλου-Κατοχυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας  Στην πορεία της αμυντικής βιομηχανίας, στις προσπάθειες που καταβάλλονται να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Ε.Β.Ο. και η εντολή που έδωσε να πληρωθούν οι άμεσες υποχρεώσεις, προς προμηθευτές, εργαζόμενοι και εφορία, αναφέρθηκε μέσω συνέντευξής του στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο υφ. Άμυνας κ. Κώστας Σπηλιόπουλος. “Τα ΕΑΣ βρίσκονται και τα παραλάβαμε στη δίνη ενός μεγάλου προβλήματος, προσπαθούμε να βάλουμε τάξη μέσα σε ένα πολύ δυσμενές περιβάλλον” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιόπουλος, ενώ αναφερόμενος στα οικονομικά τόνισε:

«Οι τράπεζες δεν δανειοδοτούν όπως δανειοδοτούσαν στο παρελθόν. Άλλωστε γι’αυτό έφτασαν τα χρέη σε αυτά τα δυσθεώρητα ύψη. Προσπαθούμε συνεχώς, το χειμώνα κάναμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να πληρωθεί ο κόσμος και να βρεθούν χρήματα γιατί οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν πια ακόμα και τα εγκεκριμένα δάνεια. Το κοινοπρακτικό δάνειο εδώ και περίπου ένα χρόνο. Οι τράπεζες δεν μας δίνουν τα χρήματα. Τώρα ξαναβρεθήκαμε σε δυσκολία αλλά και πάλι συνεννοηθήκαμε με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο πριν φύγει και ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τον κ. Φίλιππο Σαχινίδη, βρίσκοντας λύση στο πρόβλημα. Έχει ξεκινήσει να μπει σε καλή λειτουργία η επιχείρηση, θα αρχίσει να πληρώνεται από παραγγελίες δικές της, θα προχωρήσουν αυτά που κατασκευάζουνε, αλλά χρειάζεται προσπάθεια, βοήθεια, συνεργασία όλων, για να μπορεί να πληρώνεται και να παράγει το εργοστάσιο όχι μόνο το δικό μας αλλά και τα άλλα εργοστάσια. Θα δοθούν χρήματα, θα πληρωθεί κανονικά ο κόσμος, οι προμηθευτές, οι υποχρεώσεις, εφορίες, όλα αυτά τα οποία χρειάζονται για να είναι έτοιμο το εργοστάσιο, να αρχίσει να εισπράττει”.

Και πότε τοποθετείται αυτό χρονικά: “Πιστεύουμε από τον άλλο μήνα θα αρχίσει να εισπράττει από τις παραγγελίες που έχει. Γι’αυτό πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και οι παραγγελίες, να δουλέψει γρήγορα το εργοστάσιο και αυτό είναι υποχρέωση της επιχείρησης πια. Να λειτουργήσει γρηγορότερα, καλύτερα, ταχύτερα”.

Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; “Θέλω να τονίσω με την ευκαιρία, ότι, ο δημόσιος χαρακτήρας κατοχυρώνεται με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον συμπατριώτη μας τον Κώστα Μητρόπουλο, που είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου αποκρατικοποίησης, του ταμείου διαχείρισης δημόσιας περιουσίας που διαχειρίζεται αυτά τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων και πιστεύω ότι είμαστε σε ένα δρόμο να κλείσει οριστικά αυτό το κεφάλαιο, το τι θα γίνει, αν ιδιωτικοποιηθεί ή όχι. Πιστεύω θα μείνει κρατική επιχείρηση για να καλύπτει τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων αλλά με άλλα κριτήρια και με άλλους κανόνες. Είναι ευχής έργον που μπορέσαμε και συνεργαστήκαμε με έναν επίσης συμπατριώτη μας, ο οποίος είναι και ικανός άνθρωπος αλλά και άνθρωπος που καταλαβαίνει τα προβλήματα της πολεμικής βιομηχανίας.
Ιδιαίτερα για τους προμηθευτές, ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε: “Θα ήθελα να πω, πως επειδή υπάρχουν προβλήματα και υποχρεώσεις προς προμηθευτές, μικροπρομηθευτές, καταστηματάρχες, εμπόρους της περιοχής που είναι το εργοστάσιο της Αιγιάλειας, έδωσα εντολή στον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο των ΕΑΣ, να πληρωθούν αμέσως και αυτοί οι άνθρωποι, οι προμηθευτές τα μαγαζιά δηλαδή στα οποία χρωστάει αρκετά χρήματα, της τάξης των 250.000 ευρώ».

Της: Χρήστος Ρουμελιώτης /filodimos.gr