Η υπ. βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νατάσα Ράγιου μετά από συναντήσεις της με στελέχη του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αιγίου, συνοψίζει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό Ίδρυμα της πόλης. Σε δήλωσή της επισημαίνει ότι χρειάζεται άμεσα να ενεργοποιηθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην κατεύθυνση της επίλυσης σημαντικών χρόνιων προβλημάτων του Νοσοκομείου, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια εκτός από την συρρίκνωση και στην πλήρη απαξίωσή του.

Η έλλειψη ορθής στελέχωσης της διοικητικής Υπηρεσίας και η ανάγκη άμεσα συμπλήρωσης των σημαντικών κενών στο νοσηλευτικό προσωπικό λόγω των αποχωρήσεων, είναι ψηλά στην ατζέντα των καυτών προβλημάτων. Επίσης πρέπει ΤΩΡΑ να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό αντιδραστήρια και εργαστήρια.

Και στο Νοσοκομείο Αιγίου, όπως δυστυχώς συμβαίνει και σε άλλα Νοσοκομεία της περιοχής, προκύπτουν σοβαρότατες  ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Πρέπει οι κενές θέσεις να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Ακόμη πρέπει τάχιστα να δρομολογηθούν παρεμβάσεις για:

-Επιτάχυνση της ήδη καθυστερημένης διαδικασίας κατασκευής του χώρου υποδοχής και λειτουργίας του αξονικού τομογράφου

– Επείγουσα πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου

– Ουσιαστική επιστημονική και εργαστηριακή διασύνδεση των νοσοκομείων της Αχαΐας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας με άσκοπες μετακινήσεις και απώλειες εργατοωρών

– Διορισμό διοίκησης από μέλη με αποδεδειγμένη γνώση, ικανότητα και εμπειρία στη διοίκηση υγειονομικών σχηματισμών

 

 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ Νατάσας Ράγιου.

 

Συνεχίζει ακατάπαυστα τις περιοδείες της στην Αχαΐα η  Νατάσα Ράγιου

Στις επισκέψεις της, η Αχαιή πολιτικός και πρώην βουλευτής, έρχεται σε άμεση επικοινωνία με τους δημότες όπως συνέβη το Σαββατοκύριακο στα δημοτικά διαμερίσματα Αράξου και Λάππα  του Δήμου της Δυτικής Αχαΐας.  Κόντρα στην πολιτική τακτική των καιρών, η κυρία Ράγιου συνομιλεί με πολίτες στα καφενεία και σε άλλους δημόσιους χώρους, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

“Δεν κρυβόμαστε, αλλά βγαίνουμε μπροστά, κοντά στους πολίτες της Αχαΐας που χρειάζονται τώρα, περισσότερο από ποτέ  την παρουσία μας και την βοήθειά μας. ” δήλωσε χαρακτηριστικά.