Μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση έγινε το περασμένο Σάββατο από το Σύλλογο Κεφαλλήνων & Ιθακησίων που παρουσίασε την Ορχήστρα «Μουσική Οδύσσεια» με μουσικό χρώμα από όλη την Ελλάδα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος κ. Βασιλική Ψυχράμη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο βαθύφωνος της Λυρικής Σκηνής κ. Γιώργος Παππάς με τη σύζυγό του, ο συμπολίτης μας Εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Σπύρος Γκρίντζος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αιγίου κ. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, η Πρόεδρος Αιγιαλέων Νέας Υόρκης κ. Μαρία Τσίκνα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγίου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίου, ο Πρόεδρος του Φιλοδασικού Συλλόγου Πτέρης κ. Βασίλης Κωστάρας, η Πρόεδρος της ΙΛΕΑ κ. Βάνα Μπεντεβή, ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αιγίου κ. Νίκος Μαγκανιώτης, Εκπαιδευτικοί.

Η ορχήστρα απέδωσε με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία τραγούδια της Άνοιξης, του Έρωτα, σκωπτικά, τραγούδια της παράδοσης  σε φόντο από άνθη, προσφορά του ανθοπωλείου «Μανώλια» επιμελημένα από τη φίλη του Συλλόγου κ. Νόνης Λάφη.

Μία εκδήλωση εξαίρετη γεμάτη συναίσθημα, με  εικόνες που εναλλάσσονταν στο πανί και συνόδευαν  τους αέρινους ήχους των φωνών και των οργάνων. Τον «μουσικό πίνακα» φώτιζαν τα ζεστά χρώματα των προβολέων του ηχολήπτη Φώτη Μάντικα που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, για να σκορπίσει ομοιόμορφα τον ήχο στην αίθουσα. Σημαντική ήταν η βοήθεια των φίλων του Συλλόγου και των Εθελοντών της Ιονίου βιβλιοθήκης.

Ο ενθουσιασμός του φιλόμουσου κοινού της Αιγιάλειας ήταν μεγάλος και πολλοί παρευρισκόμενοι ζήτησαν την επανάληψη της συναυλίας.