Με κανονικούς ρυθμούς  μέσα στις επόμενες μέρες θα  καταβάλλονται  τα επιδόματα των νεφροπαθών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Λόγω γραφειοκρατικών καλυμμάτων εξαιτίας του Καλλικράτη  καθυστερεί η εκκαθάριση των δαπανών του έτους 2012 και η εξʼ αυτών καθυστέρηση των πάσης φύσεως πληρωμών.

Για το λόγο αυτό καθυστερούν μεταξύ των άλλων πληρωμών και η καταβολή του επιδόματος των νεφροπαθών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατανοώντας το πρόβλημα που αφορά μία ευαίσθητη ομάδα συμπολιτών μας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Δ53-Δ/νση Πληροφοριακών Συστημάτων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την επίλυση του προβλήματος και οι διαβεβαιώσεις που υπάρχουν είναι ότι εντός των αμέσως προσεχών ημερών το ζήτημα θα έχει οριστικά ρυθμιστεί.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη υπάρξει κάποια μείωση στα επιδόματα των νεφροπαθών αφού πρόσφατα υπήρξε καταγγελία από νεφροπαθή στο τηλεοπτικό σταθμό patratv ότι μετά την μείωση που υπέστη δεν μπορεί να έρχεται από την Ναύπακτο  στο Νοσοκομείο Παναγία η Βοήθεια του Ρίου για να υποβάλλεται στην συνήθη θεραπεία του.

Της Ευτυχίας  Λαμπροπούλου