Σε κριτική προς τη δημοτική αρχή για “καθυστέρηση στις ενέργειές της” και σε προτροπή των αρμοδίων του Δήμου Αιγιάλειας για την σύντομη – αν και προσωρινή- αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Αιγείρας που καταστράφηκε από πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας, προχώρησε η Ελάσσων Αντιπολίτευση, ο Επικεφαλής της οποίας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλός της Πάνος Γιαννούλης βρέθηκαν στο σημείο όπου απαιτείται παρέμβαση, καταγράφοντας και τα δικαιολογημένα παράπονα πολιτών για “απραξία” των υπευθύνων.
Η Δημοτική Παράταξη “Αιγιάλεια- Νέα Εποχή” που έχει φέρει το θέμα δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας άμεσες ενέργειες αποκατάστασης της ζημιάς, διαπιστώνει στην ανακοίνωσή της “διγλωσσία” της δημοτικής αρχής και το κυριότερο “προσχήματα” για την εκτέλεση πρόχειρων εργασιών, ενώ καλεί τον Δήμαρχο να ξεκινήσει από τώρα τις διαδικασίες επικαιροποίησης Μελέτης Αντιδιάβρωσης των ακτών που υπάρχει για Αιγείρα, Πλάτανο και Διακοπτό, προκειμένου το πρόβλημα ν’ αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα.
Στην ανακοίνωση της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης ειδικότερα, αναφέρεται:
“Την ώρα που ο παραλιακός δρόμος της Αιγείρας τείνει ν’ αφανιστεί κι έχει καταστεί απροσπέλαστος, ο κ.Δήμαρχος όσο κι αν θέλει, προβάλλει δημοσίως νομική αδυναμία παρέμβασης με την εκτέλεση προσωρινών εργασιών αποκατάστασης του έργου. Επικαλείται μάλιστα και υπηρεσιακή παρεμπόδιση από το Υπολιμεναρχείο Αιγίου, αφού πρόκειται για επέμβαση σε ζώνη ευθύνης του. Από μία ενδελεχή διερεύνηση του προκύψαντος προβλήματος, διαπιστώσαμε ότι, το μεν Λιμενικό δεν είχε μέχρι σήμερα την παραμικρή “ενόχληση” για το θέμα αυτό από οιονδήποτε υπηρεσιακό ή πολιτικό παράγοντα του Δήμου,η δε νομική πλευρά της απαιτούμενης εργολαβικής παρέμβασης έχει περιέργως δύο “φωνές”! Του Δημάρχου που λέει δημοσίως ότι “δεν αφήνει ο Εισαγγελέας να γίνει κάποιο προσωρινό έργο εκεί” και του Νομικού Συμβούλου του Δήμου κ. Κουρή που διαβεβαιώνει ότι “ο Δήμος δύναται να παρέμβει στο επίμαχο σημείο κι ο Εισαγγελέας απλά αναμένει σχετική ενημέρωση”, κάτι που γνωρίζει επίσημα κι ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας. Ο Επικεφαλής της παράταξής μας ήδη επικοινώνησε  με τον αρμόδιο Περιφερειακό Αντιδήμαρχο Γ. Παναγιωτόπουλο, ζητώντας του να δει το όλο θέμα άμεσα, μεταφέροντας  σ’ αυτόν την όποια πολιτική στήριξη απαιτηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.
Ωστόσο, θα πρέπει η τοπική κοινωνία της Αιγείρας να ξέρει από επίσημα χείλη το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να πράξει τώρα προσωρινά ο δήμος και πως σκοπεύει σε μάκρος χρόνου να επιλύσει – επιστημονικά ορθώς –  το μείζον πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της Αιγιάλειας”.