Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” στο Ρίο, επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία του, τα υπερφορτωμένα Τμήματά του, τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό καθώς και τα πλάνα της Διοίκησης για το προσεχές χρονικό διάστημα.
Αρχικά ο Πολιτευτής είχε συνάντηση μιας ώρας με το Σωματείο Εργαζομένων στη νοσηλευτική μονάδα – μεταξύ αυτών και με αρκετά μέλη της ΔΑΚΕ –  από το οποίο κατέγραψε πολύ σοβαρές παρατηρήσεις για το δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς που βιώνουν, αφού πρόκειται για τους χαμηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ λόγω πολλών συνταξιοδοτήσεων και μη αναπλήρωσης μέσω νέων προσλήψεων. Μείζον θέμα – όπως προέκυψε από τη συζήτηση – είναι αυτό των υπερωριών, αφού την ώρα που το προσωπικό μειώνεται, την ίδια ώρα περιορίζονται και τα κονδύλια των υπερωριών, κάτι που αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι το 2009 το κόστος ήταν στα 159 εκατ και σήμερα μόλις στα 85 εκατ.Επιπλέον δεν είναι τυχαίο πως τμήματα, όπως για παράδειγμα το Πλυντήριο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, παρότι έχει την τεχνολογική δυνατότητα, δεν λειτουργεί κι όλος ο ιματισμός καθαρίζεται εκτός νοσοκομείου με το αζημίωτο!
Εν συνεχεία ο κ. Τριανταφυλλόπουλος συναντήθηκε με τον Διοικητή του Π.Ν.Π Απόστολο Λέτσιο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα, όπως η αναγκαιότητα προμήθειας Ψηφιακού Αξονικού Τομογράφου, Ψηφιακού Ακτινογραφικού Μηχανήματος και Μαγνητικού Τομογράφου μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την ουσιαστική χρησιμότητα της υπουργικής υπογραφής επ’ αυτών.
Ο Δημήρης Τριανταφυλλόπουλος, με αφορμή την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο του Ρίου, έκανε την πιο κάτω δήλωση:
“To μεγάλο αυτό νοσηλευτικό ίδρυμα αποτελεί το πρώτο στις προτιμήσεις των Αχαιών αλλά και γειτόνων πολιτών, αφού μόνο από Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία οι διακομιδές ετησίως αγγίζουν τις 20.000!  Αυτό σημαίνει πως το Κράτος δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει ως τοπικό αλλά υπερπεριφερειακό με αυξημένες υποχρεώσεις και τις πλέον δύσκολες περιπτώσεις ασθενών. Αν ακόμα λειτουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στην ανθρωπιά και την υπερπροσπάθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού, που αριθμητικά  είναι ελάχιστο σε σχέση με τις λειτουργίες του νοσοκομείου, που έχει επιβαρυνθεί και με τμήματα του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”, δίχως εναλλάξ εφημερίες και περικοπές υπερωριών εις βάρος της εξυπηρέτησης των ασθενών.Δεν είναι τυχαίο ότι η Ψυχιατρική Κλινική δεν διαθέτει φύλαξη! Από την άλλη η διοίκηση θα πρέπει να πιέσει την πολιτική της ηγεσία και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς – όπως την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – για άνοιγμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων στον Τομέα της Υγείας. Μόνο ο αριθμός των αξονικών τομογραφιών δείχνουν τις λειτουργικές δυσαναλογίες. Περί τις 8.000 το 2002 κοντά στις 50.000 σήμερα. Τι άλλο να πει κανείς;  Είναι θαύμα πως αυτή η μεγάλη Νοσηλευτική Μονάδα…ακόμα λειτουργεί και η ΝΔ ως αυριανή Κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να αποδώσει τα πρέποντα. Ο ρόλος όλων μας θα πρέπει να είναι   προς αυτή και μόνο την κατεύθυνση”!