emporiko 3Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας ενημερώνει τα μέλη του, ότι προβλέφθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του Νόμου 4320/2015 και δίνει το δικαίωμα απαλλαγής από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν τους πολίτες.
Η προβλεπόμενη απαλλαγή μπορεί να γίνει ακόμη και κατά ποσοστό 100% των προσαυξήσεων , τόκων και προστίμων για βεβαιωμένες οφειλές που δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση ή διευκόλυνση, εφόσον οι σχετικές καταβολές πραγματοποιηθούν έως και τις 27 Μαρτίου. Η ένταξη μπορεί να αφορά μέρος ή το σύνολο του οφειλέτη .
Η ίδια απαλλαγή ισχύει και για οφειλή που έχει υπαχθεί σε ρύθμιση υπό την προϋπόθεση όμως συνολικής εξόφλησης της υπολειπόμενης βασικής οφειλής.
Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση του μοναδικού κωδικού πληρωμής (ταυτότητα οφειλής) στους φορείς είσπραξης ή κατ’ εξαίρεση στη Φορολογική Διοίκηση. Επισημαίνεται ότι ο κωδικός πληρωμής είναι αυστηρά ατομικός και ακολουθεί κάθε οφειλή από την καταχώρισή της στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων του Εφορίας και μέχρι την εξόφλησή της. Ο οφειλέτης είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι για όσα χρέη επιθυμεί να πληρώσει, τόσες ταυτότητες οφειλής πρέπει να προσκομίζει στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ , δηλώνοντας ταυτόχρονα και το ποσό που επιθυμεί να καταβάλει ανά ταυτότητα οφειλής.
Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι η απαλλαγή από τις προσαυξήσεις , τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής παρέχεται μόνο στην εκούσια καταβολή και δεν συμπεριλαμβάνει την απόσβεση οφειλής που διενεργείται μέσω συμψηφισμού σύμφωνα με άλλες διατάξεις.