Επαναβεβαίωσαν την εντολή με συντριπτικό ποσοστό στη διοίκηση Βροντερό παρών στην ετήσια εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης «Συνδετικός -αδιάσπαστος κρίκος- αυτής της Διοίκησης ήταν η γνήσια αποκρυσταλλωμένη συνδικαλιστική αντίληψη για το κοινό καλό, με τη δημιουργία κανόνων διαφάνειας σ’ όλα τα επίπεδα. Από τις σχέσεις μας με την Πολιτεία και το νόμο για τις εφημερίδες, μέχρι το εσωτερικό μας και την υγιή διαχείριση της Ένωσης με την παράλληλη προβολή της προς τα έξω, ως μια δυναμική συνδικαλιστική – επιχειρηματική και δημοσιογραφική- Ένωση, που υπερασπίζεται αξίες αδιαπραγμάτευτες».

Στα λόγια του προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου αντικατοπτρίζεται το νόημα και η κοινή αντίληψη των εκδοτών της περιφέρειας, που έδωσαν βροντερό παρόν το περ. Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, στην ετήσια εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΕΙΗΕΕ, που έκλεισε 57 χρόνια ζωής εκπροσωπώντας επάξια τις Ημερήσιες Επαρχιακές Εφημερίδες της χώρας.

Τα μέλη της ΕΙΗΕΕ επαναβεβαίωσαν την εντολή με συντριπτικό ποσοστό στη διοίκηση, που μαζί με το προεδρείο που συνεχίζει ως είχε: Πρόεδρος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος (Αχαΐα), Γραμματέας Σπύρος Καφφές (Καρδίτσα), Ταμίας Αναστασία Μπάρκα (Ζάκυνθος), μετά τη συγκρότηση σε Σώμα τη θέση του Αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο Θέμης Πεταλωτής (Σέρρες) και του Εφόρου ο Σταύρος Καραμπερόπουλος (Πειραιάς).

Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου του κλάδου προτεραιότητα του Δ.Σ. είναι οι άμεσες ρυθμίσεις που πρέπει να δρομολογηθούν νομοθετικά για τις βελτιώσεις του Ν. 3548 που  καθορίζει τις διατάξεις καταχωρήσεων των φορέων του Δημοσίου στις εφημερίδες που πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια με την παράλληλη τήρηση της απόδοσης του 30% της κρατικής διαφήμισης στα Μέσα της Περιφέρειας, ιδίως μετά τα νέα δεδομένα που επικρατούν και στις επιχειρήσεις του Τύπου της Περιφέρειας και χρίζουν άμεσων επεμβάσεων και ενεργειών μετά την οικονομική κρίση.

Από την εκλογική διαδικασία εξελέγησαν νέο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο που εντός των ημερών θα συγκροτηθεί σε Σώμα αποτελούμενο από τους Καρυπίδη Σταύρο (Ξάνθη), Ζιάγκα Μαρία (Τρίκαλα), Ασλάνογλου Κων/νο (Βέροια), Βαγουρδή Μάκη (Έδεσσα), Γανίτη Γιώργο (Καβάλα), καθώς και νέα Ελεγκτική Επιτροπή: Καρανίκας Παναγιώτης (Νάξος), Παπαγεωργίου Φωτεινή (Γιάννενα), Κατσαράκης Νίκος (Χίος).