dimoskopisiΑπογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα για την πορεία της χώρας καθώς σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή της Κυριακής, η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 88% θεωρούν πως η χώρα οδεύει προς λάθος κατεύθυνση.
Επίσης, η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 60% να δείχνουν πως μάλλον δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, ενώ αντίθετα το 38% των πολιτών θεωρούν απαραίτητη την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ωστόσο, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο τον Μάρτιο του 2016 το αντίστοιχο ποσοστό εκείνων που δεν ήθελαν πρόωρες εκλογές ήταν στο 71%.

Για πολλοστή φορά οι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι, καθώς το 75% των πολιτών θεωρούν πως η οικονομία θα χειροτερέψει, μόλις 9% θεωρεί πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και σε ποσοστό 88% θεωρούν πως η χώρα οδεύει προς λάθος κατεύθυνση.

Εντυπωσιακά μοιρασμένα είναι τα ποσοστά στο ερώτημα τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή. Το 49% των πολιτών θεωρούν πως η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, ενώ το 30% – ένα αρκετά υψηλό ποσοστό – θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Φυσικά υπάρχει και το 14% που θεωρούν πως δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως.

Οι Έλληνες πολίτες δείχνουν επίσης την απέχθεια τους για το ΔΝΤ, καθώς το 80% των πολιτών έχουν αρνητική άποψη, ενώ αντίστοιχα το 70% θεωρούν πως το ΔΝΤ πρέπει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

crashonline.gr