emporikos patrasΣτην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα υλοποίησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πάτρας (Patras Open Mall) που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας. Εκατόν είκοσι εννέα (129) τοπικές επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας στον καταναλωτή τα ποιοτικά τους προϊόντα και υπηρεσίες με δελεαστικές εκπτώσεις και πλούσια δώρα.
Την Τετάρτη 25/11 στην πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων εταιρειών στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο της Πάτρας, έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του προγράμματος.
Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πάτρας περικλείεται από τις οδούς Ζαΐμη, Α. Υψηλάντου, Τσαμαδού, Αγ. Ανδρέου. Η περιοχή θα οριοθετείται με ειδική σήμανση, όπως και σήμανση θα υπάρχει στις εισόδους των συμμετεχόντων εταιρειών. Σε 3 κεντρικές τοποθεσίες (Πλ. Γεωργίου, Πλ. Όλγας, Πλ. Τριών Συμμάχων) θα στηθούν σημεία ενημέρωσης με χάρτη του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου με επισήμανση των καταστημάτων του Open Mall. Η πληροφοριακή ιστοσελίδα του Patras Open Mall θα είναι διαθέσιμη όχι μόνο μέσω του internet αλλά και μέσω ενός απλού smartphone σε όλη την έκταση του κέντρου της Πάτρας και άλλων σημείων ενδιαφέροντος (λιμάνι, ΚΤΕΛ, κλπ).
Οι καταναλωτές θα μπορούν να αποκτήσουν την κάρτα μέλους του Patras Open Mall και να έχουν πρόσβαση σε όλα τα προνόμια και την ενημέρωση που προσφέρει είτε μέσω internet είτε από τα συνεργαζόμενα καταστήματα.
Πραγματοποιώντας αγορές από τα καταστήματα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου ο καταναλωτής είναι τριπλά ωφελημένος:
• Έχει ειδικές εκπτώσεις σε όλα τα είδη
• Συγκεντρώνει πόντους κάθε φορά που ψωνίζει οι οποίοι εξαργυρώνονται με πλούσια και χρήσιμα δώρα
• Στηρίζει την τοπική αγορά και οικονομία, έχοντας ανταποδοτικό όφελος καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του ξαναγυρίζει στην πόλη του, και άρα στον ίδιο.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου δίνει απάντηση στην λογική των «καταναλωτικών γκέτο», στα mall των τειχών, προσφέροντας ποικιλία και ευκαιρίες στο ανοικτό και φιλικό περιβάλλον του κέντρου της πόλης μας, μέσα στον παλμό, τα χρώματα και τους ήχους της.

Η προβολή του προγράμματος θα ξεκινήσει άμεσα με διαφημιστική καμπάνια στα Μ.Μ.Ε. καθώς και πλήθος ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα προσθέσουν δημιουργικές και χαρούμενες νότες στη ζωή της πόλης.